„Viac chuti“ – viac zdravia


14.3.2013 mali seniori z denného centra na programe ďalšiu zo série praktických prenášok projektu "VIAC CHUTI". Vďaka tomuto projektu Európskej komisie sa každý mesiac naučia nové a predovšetkým zdravé recepty.

Marcovou témou bola biela zelenina. Členovia denného centra sa dozvedeli mnoho zaujímavostí o pozitívnom vplyve takejto zeleniny a ovocia na náš organizmus. Spoločne sa naučili a aj ochutnali zdravé karfiolové pyré, ktoré je vynikajúcou prílohou k ľahkému bielemu mäsku a tiež vhodnou alternatívou za omnoho "ťažšiu", no u nás veľmi používanú zemiakovú kašu. Dozvedeli sa na čo všetko sa dá použiť biela reďkovka a na záver si pripravili niečo zdravé aj pre mlsnejšie jazýčky. Banán s jahodami síce chutil sladučko, no nikto nemusel mať obavy z kalórií, či nadbytočného cukru.

Ďalšie stretnutie čaká seniorov v apríli. Tí sú už teraz zvedaví, akú dobrotu si spoločne pripravia.