Staromestské veľkonočné trhy


Staromestské veľkonočné trhy 2017

Stalo sa tradíciou, že pred sviatkami Veľkej noci Mestská časť Košice – Staré Mesto usporadúva na svojom trhovisku na Dominikánskom námestí Staromestské veľkonočné trhy. Tohto roku sa budú konať v dňoch 7. a 8. apríla a očakávame na nich účasť ľudových remeselníkov, ktorí sa budú prezentovať jednak svojou zručnosťou pri predvádzaní svojho remesla, ale aj hotovými výrobkami. V ponuke tovarov by nemali chýbať typické veľkonočné dekorácie ako sú kraslice, rôzne ozdoby, korbáče, ale aj výrobky z prútia, dreva, tkané koberce, či šperky. Z potravín budú v ponuke mliečne výrobky a syry. Návštevníci budú môcť vidieť rezbárov pri výrobe drevených plastík. Na trhových stoloch určite nebude chýbať skorá zelenina, či kvety, ale aj dopredaj takých surovín z pivníc, ktoré nesmú chýbať na veľkonočnom stole. Pri dobrom počasí by nás všetkých mohol potešiť aj košiarik s ovečkami. Otvorenie trhov v piatok o 9,30 hod. bude patriť staromestským škôlkarom a seniorom. Zaspieva SSk Malina a milým program nás potešia deti z MŠ Tatranská, Rumanova a Zádielská.

Ostáva len veriť, že Dominikánske námestie po zime opäť ožije aj vďaka vám Košičanom, ale aj ostatným návštevníkom trhov a bude opäť neoficiálnym zahájením trhovej sezóny na našom trhovisku. To oficiálne príde až po Veľkej Noci, keď trhovisko naplno zaplnia predajcovia rôzneho sortimentu.

Srdečne vás, milí Košičania, aj návštevníci z blízkeho aj širokého okolia pozývame na Staromestské veľkonočné trhy 2017 na Dominikánske námestie a tešíme sa na vašu účasť.