Plaváreň má darčeky pre svojich návštevníkov


Mestská krytá plaváreň v snahe neustále zvyšovať úroveň služieb svojim návštevníkom neustále inovuje, či rekonštruuje. Aj keď financií nikdy nie je dosť, postupne, po menších krokoch sa to dá. Ešte pred Vianocami sa podarilo zmodernizovať a skrášliť sprchovacie a sociálne zariadenia v mužskej i ženskej šatni. V mužskej bola zrealizovaná oprava podhľadu – stropu o výmere 85m2. Opravené sú aj zvislé a ležaté rozvody úžitkovej vody ZTI na prvom a druhom nadzemnom podlaží. Čo návštevníci určite pocítia najviac je výmena starých sprchových batérií. 36 nových celonerezových batériových boxov je vo výbave s termostatickým riadením teploty vody, zapínaním na fotobunku a „antivandal“ nastaviteľnou ružicou. Náklady plaváreň predbežne rozpočtovala na 54 002,15 €, no obstarávaním bola vysúťažená suma 44 783,64 €, čím plaváreň ušetrila 9 218,94 €.

Okrem vynovených spŕch čaká návštevníkov v priestoroch mužských i ženských šatní ešte jeden darček, a to 120 kusov skriniek na cennosti. Skrinky sú z odolného vyhotovenia a majú bezpečnostné zámky ovládané mechanicky i elektronicky pomocou bezkontaktných čipových kariet a náramkov, ktoré návštevníci používajú na vstup a výstup do priestorov plavárne, ako aj na otváranie šatňových skriniek s prepojením na softvérový pokladničný systém plavárne. Jednu skrinku na cennosti je možné používať najviac s jednou šatňovou skrinkou prostredníctvom jednej čipovej karty alebo náramku. Aj v prípade tejto inovácie sa plavárni podarilo ušetriť a to až 22,9 % z predpokladanej rozpočtovanej ceny. Za tento darček tak zaplatila 21 774,00 €.

Teší ma, že sa nám podarilo dať našim návštevníkom vianočný darček, ktorý dozaista prispeje k zvýšeniu ich komfortu a bezpečnosti,“ povedal starosta Ľ. Grega.

K stiahnutiu