Jubilejné oceňovanie Staromešťanov


Dnes 16.11.2016 mestská časť Košice-Staré Mesto odovzdala už po 10. krát cenu Miestneho zastupiteľstva a starostu Starého Mesta. Okrem poďakovania a vyzdvihnutia prínosu ocenených pre Staré mesto, Košice i Slovensko v príhovore starosta Ľubomír Grega povedal: Láska k blížnemu, vzťah ku kultúre a športu, morálno-vôľové vlastnosti, etické a estetické cítenie, skromnosť, poctivosť, úprimnosť, úcta k druhým a predovšetkým pokora sú hodnoty, ktoré ste nám, milí ocenení, dlhé roky v rámci svojich profesií dávali a dávate doteraz. Vďaka tomu sa mnohí z nás stali lepšími a čistejšími bytosťami.“

Ocenenie si prevzalo 6 jednotlivcov a dva kolektívy :

Cenu Miestneho zastupiteľstva mestskej časti Košice - Staré Mesto si odniesli

Ing. Juraj Gacík - Za celoživotný osobnostný prínos a celoslovenský význam kronikárskych aktivít a vydaných publikácií v oblasti basketbalu.

Hana Makovická - Za celoživotné dielo a významný umelecký prínos v oblasti rozhlasovej tvorby a umeleckej výchovy detí a mládeže.

Ildikó Palenčárová - Za významný prínos v oblasti upevňovania vzťahov v Karpatskom euroregióne prostredníctvom aktivít Košického občianskeho klubu.

Kolektív pedagogických a nepedagogických zamestnancov Základnej školy Masarykova 19/A, Košice pod vedením riaditeľa PaedDr. Radoslava Lukácsa - Za opätovné pozdvihnutie úrovne vzdelávania a vytváranie priestoru pre zmysluplné využívanie voľného času detí mládeže prostredníctvom mimoškolských aktivít a rôznorodých projektov.

Cenu starostu mestskej časti Košice - Staré Mesto si prevzali:

MUDr. Ján Michalko - Za celoživotnú prácu a osobnostný prínos v olympijskom hnutí, činnosti fair play a športu a při príležitosti životného jubilea 80 rokov.

Mgr. Ondrej Singer - Za celoživotnú prácu a výrazný osobnostný prínos ako trénera i odborného publicistu v oblasti slovenského i európskeho futbalu.

Cyril Horák - Za zachovávanie tradičného kováčskeho remesla a dotvárania kultúrneho koloritu mesta Košice.

Organizačný výbor Košického vodáckeho maratónu - Za vytvorenie, organizáciu a každoročnú realizáciu Košického vodáckeho maratónu (1970), ktorý sa stal tradičnou súčasťou Medzinárodného maratónu mieru s prihliadnutím na vytváranie podmienok a priestoru pre športové vyžitie mládeže i seniorov.

Oceneným srdečne blahoželáme a sme hrdí, že mestská časť Košice-Staré Mesto sa môže pýšiť vzácnymi osobnosťami, ktoré sú svojou prácou prínosom a nám všetkým veľkým príkladom. -red-

oceneni-2016

Na foto zľava: K. Vojtaník, J. Michalko, Ľ. Grega, I. Palenčárová, H. Makovická, J. Gacík, C. Horák, R. Lukács