Zapojili sme sa do potravinovej pomoci


Výdaj potravinovej pomoci zorganizoval ÚPSVaR v spolupráci s Gréckokatolíckou eparchiálnou charitou v Košiciach. Výdaj potravinových balíčkov je realizovaný z Fondu európskej pomoci pre najodkázanejšie osoby prostredníctvom Operačného programu potravinovej a základnej materiálnej pomoci 2014 – 2016. Naša mestská časť prispela poskytnutím výdajného miesta a to 8. a 10.8.2016 vo vestibule Sobášnej siene Miestneho úradu.

Ústredie ÚPSVaR vytvorilo zoznam 96 ľudí s trvalým pobytom v Starom Meste, ktorí majú na takúto pomoc nárok. Ako nás však informovali, zoznam aktualizujú. Potravinovú pomoc využila asi polovica navrhnutých. Samotný výdaj dopĺňajú aj sprievodné opatrenia ako základná poradenská pomoc v oblasti zdravej výživy, hygieny, nakladania s potravinami, či finančnými prostriedkami. V prípade potreby zabezpečenia špecializovaného poradenstva vie klientom pomôcť a poradiť pracovníčka Sociálneho oddelenia staromestského Miestneho úradu.

Ďalší z projektov, tentokrát zameraný na výdaj hygienických balíčkov, je plánovaný na september. O presnom termíne bude naša mestská časť informovať prostredníctvom webovej stránky a FB profilu.

Obsah potravinového balíčka

DSC_6304 DSC_6305 DSC_6306 DSC_6307

K stiahnutiu