Ocenili staromestské učiteľky


Jeden deň s dobrým učiteľom je viac ako tisíc dní usilovného samoštúdia.

Mottom Jána Amosa Komenského sme 7.4.2014 otvárali stretnutie s riaditeľkami, učiteľkami a pracovníčkami materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti našej mestskej časti pri príležitosti nedávneho sviatku – dňa učiteľov.

Mestská časť Košice-Staré Mesto má v zriaďovateľskej pôsobnosti šesť škôlok. Každá riaditeľka navrhla jednu zo svojich zamestnankýň, ktorým starosta udelil ďakovné listy.

Ďakovný list za za mimoriadny prínos v oblasti výchovy a vzdelávania si prevzali Elena Krejsová z MŠ Zádielska 4, Alena Weiszová z MŠ Tantranská 23, Mgr. Alena Bačinská z MŠ Hrnčiarska 1, Mgr. Mária Šuleková z MŠ Park Angelinum 7, Dana Antošová z MŠ Jarná 4 a ďakovný list za osobnostný prínos v oblasti školstva Rozália Dudráková z MŠ Rumanova 4.

Byť učiteľom nie je len povolanie, ale navyše aj poslanie. Teší ma, že v našich škôlkach máme množstvo vynikajúcich a obetavých pedagógov, vďaka ktorým je o staromestské škôlky mimoriadny záujem. V tejto súvislosti som rád, že na pracovnom stretnutí o ich ďalšom osude sa 9 poslancov z celkového počtu 13 jednomyseľne zhodlo, že škôlky si ponecháme v našej zriaďovateľskej pôsobnosti a budeme ich podporovať v rámci našich finančných možností“, povedal na stretnutí starosta Ľ. Grega.

O kultúrny program sa postarali žiačky Konzervatória Jozefa Adamoviča v Košiciach – speváčka Martina Sokolová a recitátorka Michaela Balintova. V závere stretnutia nechýbal prípitok, a malé pohostenie. -red-

 

DSC_3503 DSC_3515 DSC_3528 DSC_3531 DSC_3534 DSC_3553

K stiahnutiu