Krytá plaváreň poskytne vyšší komfort


Vedenie úradu sa dnes 10.3.20104 zúčastnilo na kontrolnom dni prebiehajúcich prác počas pravidelnej ročnej odstávky, súvisiacej s výmenou vody v bazénoch.

Staré, špinavé, zimu prepúšťajúce okná v bazénovej hale sú už nahradené novými s priehľadnými sklami vrátane obnovenej vzduchotechniky. Potrebné je ešte osadiť vonkajšie ochranné lišty ako aj radiátory. V suteréne budovy sa postupne vymieňajú staré potrubné rozvody dávkovania bazénovej chémie a úsek potrubia bazénovej vody a vybudovala sa aj špeciálna skladová miestnosť pre dezinfekčné látky.
Pomaly sa začína napúšťať bazén. Ak všetko dobre dopadne, spustenie prevádzky pre verejnosť bude 17.3.2014. Po ukončení povinnej hygienickej odstávky sa však inovácie na plavárni nekončia. Do konca apríla je v pláne obnova mužských a ženských sociálnych zariadení vo vestibule MKP a do konca mája zase rekonštrukcia vstupného schodiska.
Výmena starých okien a opätovné sfunkčnenie vzduchotechniky okrem finančnej úspory na vykurovaní prinesú aj vyšší komfort pre športovcov i návštevníkov plavárne. Odstránenie prievanu, nadmernej vlhkosti prispeje k zlepšeniu pocitovej pohody návštevníkov.

V najbližších dňoch sa z iniciatívy McDonaldu znova obnovia rokovania o predaji nevyužívaného zadného traktu, čím by mestská časť mohla získať množstvo finančných prostriedkov, nutných na výmenu dlažby a obkladu v bazénovej hale, starých vodovodných rozvodov v sprchách a predovšetkým na modernizáciu technologických zariadení.