Dajme Starému Mestu postavenie, ktoré mu patrí.


Centrum mesta nám cudzinci vraj závidia. Keby však zašli ďalej od Hlavnej do staromestských sídlisk, boli by nemálo prekvapení. Nepokosená tráva, skládky okolo kontajnerov, rozbité chodníky, či parkovanie Staromešťanov právom rozčuľujú.
Problémy, na ktoré staromestský úrad upozornili občania Karpatskej ulice, sme priebežne začali odstraňovať. Zajtra sa začne kosiť pod Belánskou ulicou a pracovníci Mestskej krytej plavárne zhotovujú zábradlie, ktoré bude v najbližších dňoch osadené na schodíkoch.
V rozpočte sa hľadajú peniaze na opravu poškodeného chodníka na Vojenskej a pripravuje sa aj spustenie uzamykania kontajnerov na Karpatskej ulici.
Poviete si, prečo to nie je pokosené, prečo sú rozbité chodníky, prečo je špina a bordel okolo kontajnerov? Čo vlastne robí mestská časť?
Nuž, aj keď na všetky tieto problémy neraz upozorňujeme kompetentných, odpoveďou je nedostatok peňazí ako aj skutočnosť, že spomínané úlohy zabezpečujú mestská zeleň, správa mestských komunikácií, či Kosit.
Na to však existuje jednoduchý, zato účinný liek v podobe navrátenia kompetencií mestským častiam a tým aj zodpovednosti, ale i zodpovedajúcich financií, len ho treba predpísať. Mestským častiam sa to už takmer 8 rokov stále len sľubuje...
Pritom musí byť predsa každému jasné, že čím budú silnejšie a kompetentnejšie mestské časti, tým bude prosperujúcejšie a krajšie aj mesto.
Dajme Starému Mestu postavenie, ktoré mu patrí.