Odpad pred škôlkou sme už upratali


17.10.2012 sme na MÚ dostali hlásenie, že pred kontajnermi pri MŠ Tatranská 23 je nahromadený odpad.

Materská škola na Tatranskej ulici č. 23 patrí do zriaďovateľskej pôsobnosti MČ Košice - Staré Mesto. Včera v popoludňajších hodinách sme boli informovaní, že pred kontajnerom, ktorý sa pred MŠ nachádza a patrí Zdravotnému stredisku je nahromadený odpad. Spoločnosť, ktorá v tejto oblasti zabezpečuje odvoz komunálneho odpadu ho však nechala nepovšimnutý.
Podľa získaných informácií tašky s odpadom prinášajú obyvatelia z okolitých blokov. Podľa vzoru MŠ začalo aj stredisko svoj kontajner zamykať, no obyvatelia sú vynaliezaví. Obsah tašiek v okolí kontajnera porozhadzovali bezdomovci. Prostredie a likvidáciu odpadkov zabezpečili zamestnanci hospodárskej správy a VPP pracovníci Starého Mesta. V priestoroch MŠ Tatranskej sa momentálne nachádzajú aj kopy lístia z jesenného čistenia areálu. Tie budú odpratané 30.10.2012.
Problémom sú aj preplnené kontajnery na uliciach Branisková, Dargovská a Karpatská, kde obyvatelia vyhadzujú starý nábytok, či veľké kartónové škatule naplnené odpadkami. Pri odstraňovaní odpadu pri týchto stanovištiach kontajnerov už komunikujeme s mestom Košice.