Staré Mesto chce využiť potenciál študentov


V snahe neustále modernizovať a zefektívňovať chod úradu sa Staré Mesto rozhodlo hľadať nové, inovatívne riešenia s pomocou študentov.

Predstavitelia MÚ Starého Mesta uskutočnili stretnutie s predstaviteľmi viacerých fakúlt. Otvoreným dialógom sa snažili zadefinovať oblasti, v ktorých by bolo možné využiť intelektuálny a kreatívny potenciál študentov. V minulosti sa osvedčila spolupráca s dizajnérmi. Študenti Fakulty umení TUKE v rámci zadania bakalárskych prác vytvorili celkom osem návrhov piktogramov pre Mestskú krytú plaváreň. Aj posledné stretnutie s poslucháčmi 3. ročníka na pôde MÚ prinieslo svoje ovocie. Staré Mesto sa snaží čo najefektívnejšie modernizovať pracovné a estetické prostredie nielen vo svojom sídle, ale vo svojich ďalších inštitúciách, ktoré má vo svojej správe. Študenti sa tak v konkrétnych zadaniach budú vo svojich seminárnych a záverečných prácach venovať koncepčným inováciám Mestskej krytej plavárne, Múzeu Vojtecha Löfflera a šiestim materským školám v zriaďovateľskej pôsobnosti Starého Mesta.

Spoluprácu sa MČ podarilo dosiahnuť aj s Fakultou baníctva, ekológie, riadenia a geotechnológií. Tu už boli spracované konkrétne zadania, ktoré budú študenti riešiť v bakalárskych a záverečných prácach. Ide o témy ako:
- Vytvorenie 3D modelu objektu Starej radnice v Košiciach
- Projekt revitalizácie mestský Park Moyzesova
- 3D vizualizácia projektu revitalizácie mestský Park Komenského
- Pasportizácia mestskej zelene vo vybranej časti mesta Košice
Z dlhodobého hľadiska bude zo strany fakulty zrealizovaný monitoring stability územia (prepadávajúceho sa betónového podlažia) vo vonkajšom dvore MÚ a tiež monitoring stability budovy MKP.

Včera 9.10.2012 Staré Mesto otvorilo dialóg o spolupráci aj s Fakultou elektrotechniky a informatiky. Aj tu bola dohodnutá spolupráca na využití intelektuálneho potenciálu študentov v oblasti modernizácie informačných systémov a elektrotechniky. Poslucháči doktorandského štúdia sa budú hľadať riešenia úspory elektrickej energie v budove MÚ a MKP.