Zo Staromestského tábora máme krásne zážitky


Mestská časť Košice - Staré Mesto organizuje každý rok letný tábor. Deti nie len z Košíc si aj tento rok prišli na svoje, a to v dvoch júlových turnusoch.

Prvý turnus Staromestského letného tábora trval od 16. do 20. júla, druhý od 23. do 27. júla 2012. Spolu s 59 deťmi sme využívali priestory MKP. Každé dopoludnie mali zabezpečený kurz plávania s inštruktorom Jánom Urbanským, ktorý ich niekedy poriadne potrápil. Snaha však priniesla svoje ovocie a z niekoľkých neplavcov sa stali schopní plavci.
O ďalšie aktivity sme sa postarali práve my. Absolvovali sme delenie do bojových tímov, výrobu vlastnej zástavy, či vymýšľanie bojového pokriku. Súťažili sme vo futbale, skákaní vo vreci, preťahovaní lanom a štafete. Decká sa však nevyhli ani vedomostným testom, kresleniu a kreatívnym dielňam. Za všetky úlohy jednotlivé tímy získavali body, ktoré sme na konci tábora spočítali a vyhodnotili.
Okrem pobytu na plavárni sme absolvovali aj výlety do mesta. Prvý turnus sa oboznámil s cennosťami v archíve mesta, druhý si vyskúšal reprodukciu diel aktuálnej expozície v Múzeu Vojtecha Löfflera. Decká si vyskúšali aj redaktorskú a moderátorskú prácu v TV Región, kde nakrúcali aj vlastné vymyslené relácie.
Posledný deň prvého i druhého turnusu patril plaveckým pretekom, kde decká mohli dokázať, čo sa počas lekcií plávania naučili a ako zvládli jednotlivé techniky. Rovnako sme vyhodnocovali aj získané body v jednotlivých tímoch. Deti boli ako živé striebro a do všetkých úloh sa vrhali s plným nasadením. Preto sme im za absolvovanie tábora a plaveckej súťaže odovzdali diplomy s malým darčekom.
Asi najviac však deti potešila vodná bitka. Vďaka horúcemu počasiu sme si obliekli uniformy - plavky a s vodnými pištoľami a striekacími fľašami sme sa pustili do príjemne a osviežujúcej „bitky". Jej následky vďaka vysokým teplotám dlho netrvali, no to, čo určite pretrvá omnoho dlhšie sú krásne zážitky, ktoré sme my, a verím, že aj deti, na tohtoročnom Staromestskom letnom tábore získali.

Decká, ďakujeme a tešíme sa na Vás opäť budúci rok!