Z majstrovstiev sveta priniesla 4 medaily


Z majstrovstiev sveta priniesla 4 medaily

V dňoch 3. - 17. júna sa v talianskom letovisku Riccione konali Majstrovstvá sveta Masters 2012. Košičanka Magdaléna Kapcárová na nich vybojovala štyri medaily.

Košice, ale aj celé Slovensko úspešne reprezentovali na majstrovstvách zástupcovia Akademiku: Erika Mrázová, Katarína Harasztová, Jaroslav Holý. Najväčšie úspechy však vybojovala Magdaléna Kapcárová. Vo svete športu jej meno ani zďaleka nie je neznáme a zarezonovalo aj tento rok v Riccione.

Tohtoročných majstrovstiev sa zúčastnilo vyše 10 000 plavcov z celého sveta. Plavkyňa, ktorá v tomto roku oslávi jubilejnú 85-ku, vybojovala dve strieborné a dve zlaté medaily. Energie a vitality má na rozdávanie, trénuje trikrát týždenne a riadi sa tým, že v prvom rade treba chcieť. Pani Magdaléna zjavne chce, čo sa jej aj patrične vypláca. K majstrovským úspechom jej zablahoželal aj starosta Starého Mesta Mgr. Ľubomír Grega.

Hneď prvý deň v Taliansku si slovenská partia užili menšie trampoty. Po ubytovaní zistili, že auto nemajú na mieste, kde ho odparkovali. Mysleli, že ide o krádež, no „našťastie" vysvitlo, že parkovali, kde nemali. Nápis bol len v Taliančine a tak im auto odtiahli. Bohužiaľ sa nevyhli ani sto eurovej pokute. Zlý začiatok - dobrý koniec však malo v ich prípade 100%-nú platnosť.