Staromestskí seniori bodujú v šachu


Staromestskí seniori bodujú v šachu

Kráľovská hra má v Dennom centre seniorov mnohých zástancov

Denné centrum Starého Mesta zastrešuje rôzne záujmové aktivity seniorov, od kultúrnych, cez vzdelávacie, až po tie športové. Stabilné postavenie si udržiavajú najmä šachisti, ktorí okrem rekreačných duelov každoročne organizujú jarný i jesenný šachový turnaj. Tento rok pribudol ešte jeden - šachový turnaj na počesť 70. výročia vzniku SNP, ktorý sa konal pod záštitou starostu Ľubomíra Gregu.
Počas leta prebehli jednotlivé duely jedenástich účastníkov turnaja a dnes, 10.9.2014 sa uskutočnilo vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie ocenení za účasti starostu Ľubomíra Gregu, zástupcu starostu Rastislava Trnku, predsedu DC Vladimíra Ďuriša a turnajového rozhodcu Pavla Goldbergera.

1 miesto: Alexander Keller
2. miesto: Július Talpas
3. miesto: Ján Bodnár
4. miesto: Alexander Škultéty in memoriam

Ďalšie priečky obsadili: Anton Vrábel, Jozef Dombrovský, Elemír Huszty, Ervín Schürger, Arpád Rigo, Štefan Biben. Špeciálne ocenenie bolo udelené Eugenovi Kočiščákovi - nestorovi šachových turnajov v Dennom centre. Ako poďakovanie mu šachisti venovali šachovú súpravu a vedúci denného centra náramkové hodinky.
Aj keď páni už nepatria k tým najmladším, vďaka tejto hre si neustále cibria pamäť i logické myslenie, veď nie nadarmo sa jej hovorí hra kráľov. Svoje sily si opäť zmerajú už onedlho, v jesennom šachovom turnaji.