Eastcubator


Eastcubator

Slovo „eastcubator" spája slová east (angl.) - východ a inkubátor. Ide teda o ideálne miesto pre rozvoj a stretávanie sa mladých ľudí z Východného Slovenska, ktorí majú odvážne myšlienky v podnikateľskej sfére a potrebujú takpovediac niekde začať. Takéto miesto vytvorila skupina zanietencov v priestoroch budovy Miestneho úradu Mestskej časti Košice-Staré Mesto na Hviezdoslavovej ulici.
„V Eastcubatore chceme členom chceme poskytnúť kvalitných mentorov a kontakty na odborníkov z viacerých oblastí. Startupová komunita potrebuje vedieť viac, spoznávať viac, inšpirovať sa viac v podnikateľskej sfére na Slovensku. Aj vďaka tejto iniciatíve chceme viesť a podporovať šikovných ľudí na východnom Slovensku k úspešnému podnikaniu."
, charakterizuje činnosť realizačný tím. A nezostalo len pri slovách. Po náročnej práci a prípravách sa v piatok 17. októbra uskutočnilo slávnostné otvorenie Eastcubatora. „Som rád a hrdý na to, že sa nám podarilo práve v našej budove vytvoriť také podmienky, aby mohli vzniknúť takéto reprezentatívne a hlavne funkčné priestory. Aj naďalej budeme týchto mladých ľudí v plnej miere podporovať", povedal v rámci otvorenia starosta Ľubomír Grega (nezávislý). Otvorenie zahŕňalo kultúrny program, prehliadku priestorov a samozrejme príjemné rozhovory v novom, modernom prostredí. Viac informácií o Eastcubatore nájdete na: www.eastcubator.sk.