Staré Mesto pokračuje v investičných projektoch


Mestská časť Košice-Staré Mesto pokračuje aj v tomto roku so zveľaďovaním verejných priestranstiev na území mestskej časti.

V súčasnosti sa dokončujú spevnené plochy pre stanovištia nádob na komunálny odpad pre obytné domy Floriánska 2 - 14 a Kuzmányho 55. Spevnené plochy uvolnia komunikáciu pre parkovanie 4 - 5 vozidiel a zároveň sa vyrieši problematický prístup vozidiel KOSIT-u pri zvoze komunálneho odpadu. Vybudovanie spevnených plôch bolo riadne ohlásené stavebnému úradu ešte minulý rok a stavebný úrad nemal námietky k ich realizácii. Celkovo sa majú realizovať spevnené plochy pre stanovištia na Floriánskej ulici 2 -14, Braniskovej ulici 14 - 18 a Čsl. Armády 8 - 10.
Práce na spevnenej ploche pre stanovište nádob na komunálny odpad na Braniskovej ulici boli pozastavené z dôvodu nesúhlasu s jeho preložením z parkoviska, ktorý vzniesol v mene obyvateľov a vlastníkov bytov obytného domu Branisková 7 a 9 predseda ich členskej samosprávy. Premiestnením stanovišťa by sa uvoľnili na parkovisku kolmé parkovacie státia pre min. 3 vozidlá. Jeho preloženie by prinieslo aj bezpečnejší prístup občanov k nádobám na odpad, nakoľko by prechádzali po priechode pre chodcov a nepohybovali by sa po frekventovanej vozovke. Náklady na vybudovanie spevnenej plochy na Braniskovej sú cca 420,- € a náklady na vybudovanie kolmých parkovacích státí pre 3 vozidlá sú cca 2.400,- €. Mestská časť zvolala na deň 16.4.2013 stretnutie zástupcov členských samospráv obytných domov na Braniskovej ulici za účelom doriešenia preloženia predmetného stanovišťa.

Ladislav Šarocký, referent správnych činností