Galaprogram „Tanca“ stál zato!


30.5.2013 sa v popoludňajších hodinách uskutočnilo vyhodnotenie celomestskej súťaže Tanec nemá hranice 2013 spojené s Galaprogramom.

Účinkujúci sa postarali o veľkolepý úvod, keď sa spomedzi divákov tanečnými kreáciami doslova vyrútili na javisko, kde si to "rozdali" v krátkych tanečných improvizáciách. S touto originálnou úvodnou "šoukou" nám pomohla tanečná pedagogička, choreografka Mgr. Katarína Sninská, ArtD., ktorá tanečníkov počas súťaže hodnotila ako porotkyňa spolu s ďalšími 4 porotcami.

Divákov privítal starosta MČ Košce-Staré Mesto Mgr. Ľubomír Grega. Atmosféru profi tanečného umenia navodili naši taneční hostia - žiaci Súkromného konzervatória, Kmeťova 23 v Košiciach.

Po ich dramatickej choreografii sa mohlo začať oceňovanie. Ceny súťžiacim odovzdal starosta spolu s predsedníčkou Komisie kultúry JUDr. Agnesou Tokárovou. Celkovo sme v 6. ročníku súťaže odovzdali 27 cien. Decká si okrem pohárov - trofejí prevzali aj diplomy, vecné ceny, či peňažné poukážky. Sponzorom súťaže bola spoločnosť DATACOMP, ktorá pre súťažiacich venovala darčekové predmety.

Absolútni víťazi svoje výkony predviedli divákom. Ich potlesk bol potvrdením toho, že porota vybrala naozaj dobre...

Rozlúčili sme sa citátom: "V tanci nemôžeš byť dobrý, alebo zlý. Môžeš len žiť pre tanec, alebo tancovať pre život."

Už teraz sa tešíme na úžasné výkony v budúcom ročníku:)