Konečne celá pravda: Kukura krstil v múzeu.


Konečne celá pravda: Kukura krstil v múzeu.

15.6.2015 sa v Múzeum Vojtecha Löfflera uskutočnil krst knihy Martina Čičváka: Kukura jeho život ako ho prežil Čičvák.

Juraj Kukura je jeden z mála slovenských umelcov, ktorý prešiel doslova celý svet, osobne spoznal najvýznamnejších európskych umelcov svojej doby, preslávil sa v Nemecku a napokon sa vrátil na Slovensko, aby dnes viedol jedno z najdôležitejších slovenských divadiel - Divadlo Aréna.
V priestoroch múzea Vojtecha Löfflera sa uskutočnil krst knihy za účasti autora Martina Čičváka, krstného otca knihy Mgr. Ľubomíra Gregu i samotného Juraja Kukuru. Kúsok pravdy poodhalili čítaním ukážok z knihy, a to aj za pomoci košických herečiek Dany Košickej a Beáty Drotárovej. Program krstu spestrilo vystúpenie hudobného dua - Katky a Rafa a áriu pre Juraja Kukuru pridal aj Jaroslav Dvorský. Po slávnostnom krste nasledovala autogramiáda, pri ktorej bol pán Kukura na roztrhanie. Podpísal viac ako 250 kníh, o spoločných fotografiách nehovoriac. Aj našej redakcii - teda Vám, Staromešťanom adresoval krásne venovanie.

„Za prejav náklonnosti, krásne prostredie, atmosféru, dojemné prijatie, roky mladosti a nezabudnuteľné čaje ďakuje Juraj Kukura."

Aj vďaka novej knihe môžu čitatelia nahliadnuť do duše Juraja Kukuru, spoznať jeho pravú tvár a dozvedieť sa o ňom konečne celú pravdu. Za redakciu môžeme len potvrdiť, že stretnutie s týmto charizmatickým velikánom je skutočne nezabudnuteľný zážitok. Ďakujeme.