STE ZRUČNÍ ŠOFÉRI A RADI SÚŤAŽÍTE? PRIHLÁSTE SA DO SÚŤAŽE STAROMESTSKÁ JAZDA ZRUČNOSTI. ŠTART 7. OKTÓBRA 2023


Tak potom práve vám je určená športová automobilová súťaž zameraná na zdokonaľovanie jazdeckej zručnosti, ktorej hlavným účelom je výchova mládeže v oblasti motorizmu a zvyšovania bezpečnosti v cestnej premávke.
Súťaž, ktorú podporila aj MČ Košice - Staré Mesto, sa uskutoční 7. októbra 2023 od 9.30 hod na parkovisku na Festivalom námestí.
Súťaž je zaradená do motoristického seriálu LEMAGY CUP 2023, riadi všeobecnými pravidlami vydanými pre seriál.
Súťažiaci sa prihlasujú do súťaže na vlastnom automobile.
Súťaž pozostáva z dvoch súťažných jázd na vopred určenej trase pomedzi kolíky a kužele na čas a presnosť.
Súťaže sa môžu zúčastniť osoby staršie ako 18 rokov, ktoré sú držiteľmi platného VP skupiny „B“ (po dohode s organizátorom sa súťaže môžu zúčastniť aj osoby bez VP) a včas doručia organizátorovi kompletne vyplnenú prihlášku ktorá bude zverejnená aj s ostatnými informáciami na stránke www.pdautosport.com.
Súťaže sa môžu zúčastniť aj osoby vo veku od 12 do 18 rokov v triede Junior na vozidle s atmosférickým motorom do objemu 1600 cm³. Za tieto osoby počas trvania súťaže v plnom rozsahu zodpovedá ich zákonný zástupca (otec, matka), ktorý je povinný byť súčasťou posádky (spolujazdec) a musí byť držiteľom VP skupiny „B“ minimálne 3 roky.
Súťaže sa môžu zúčastniť viacerí súťažiaci na jednom vozidle (dabléri). Súťažiaci budú rozdelení to troch tried: Muži, Ženy, Juniori.
Tešíme sa na vás, priatelia!