LEGENDÁRNE PRETEKY HISTORICKÝCH VETERÁNOV ZAVÍTAJÚ DO KOŠÍC! ZAJTRA (UTOROK 30. MÁJA) ICH DOPLNIA MALÍ PRETEKÁRI


Už dnes, 29. mája 2023 popoludní od 16. hod prichádzajú pretekárske historické vozidlá na Košickú Hlavnú ulicu, od 18. hod ich môžete obdivovať pri Dóme Svätej Alžbety.
Zajtra (utorok 30. mája) o 8.30 štartuje I. etapa 500 km slovenských a Cassovia Classic. Po návrate z trasy, na ktorej jazdci na veteránoch zavítajú do Rákocziho kaštieľa v Borši a Vinárstva Grand Bari, sa zajtra, v utorok 30. mája o 14. 30 vrátia do cieľa na košickú Hlavnú ulicu, kde môžete veterány obdivovať do sýtosti znovu.
Súčasťou podujatia je aj 100 metrov košických - preteky šliapacích autíčok pre materské škôlky.
Netradičné, originálne a milé. Preteky staromestských škôlkárov štartujú v utorok 30.5.2023 od 17. hod na Hlavnej ulici pred Dómom sv. Alžbety. Ale program začína už o 14. hod a pre deťúrence i návštevníkov sú pripravené prekvapenia i zmrzlina. Večer čaká na všetkých koncert skupiny Backwards.
Malých súťažiacich povzbudia rodičia, ale aj diváci.
„Ide o preteky škôlkarov zo staromestských škôlok, ktorí sa musia do cieľa dostať čo najrýchlejšie, a to pomocou behu v šliapacích autíčkach limitovaných edícií. Podujatie 100 metrov košických je súčasťou pretekov veteránov 500KM SLOVENSKÝCH a ja som veľmi rád, že sme sa ako MČ Košice – Staré Mesto zapojili do tohto zaujímavého a veľmi atraktívneho podujatia pre malých i veľkých. Naši šikovní staromestskí škôlkári trénovali, tak im budem fandiť a pozývam všetkých nielen Staromešťanov na košickú Hlavnú. Po 20. hod vystúpi aj vynikajúca kapela BACWARDS,“ prezradil staromestský starosta Igor Petrovčik.
Legendárne rýchlostné preteky 500 KM SLOVENSKÝCH sa jazdili v rokoch 1937 a 1938 na okruhu Bratislava – Malacky – Baba – Pezinok – Bratislava.
500KM SLOVENSKÝCH sa na niekoľko ročníkov stal súčasťou iného známeho preteku – 1000 míľ československých, ale v súčasnej dobe sa obnovuje ako samostatný pretek vo svojej plnej sláve. Dobová atmosféra naplnená spáleným benzínom, rozpáleným olejom a burácaním motorov má pre divákov priam magickú príťažlivosť, pretekári zase nedokážu odolať možnosti zmerať si sily a v zápolení nachádzať spolupatričnosť aj nové priateľstvá.
Ak sa chcete dozvedieť podrobný program 500 km slovenských, tu sa dozviete trasy, kedy a kde môžete veterány obdivovať:

K stiahnutiu