OSLÁVILI SME DEŇ UČITEĽOV


Aj keď neskôr, no o to s väčšou radosťou sme sa dnes v Sobášnej sieni MČ Košice – Staré Mesto pri príležitosti Dňa učiteľov slávnostne poďakovali našim riaditeľkám, učiteľkám i zamestnankyniam staromestských škôlok za trpezlivú, inšpiratívnu, zanietenú prácu a osobnostný vklad do výchovy mladej generácie. Nie je to vôbec jednoduché povolanie vôbec a vyžaduje si veľkú dávku neustáleho vzdelávania sa, trpezlivosti, tolerantnosti a úsilia.
„Chcem zo srdca poďakovať nielen učiteľkám, ale i ostatným zamestnancom staromestských materských škôl. Poďakovať za to, že sa každý deň snažia urobiť všetko preto, aby sa naši najmenší do škôlky tešili, veľa sa naučili, pochutnali si na zdravom a chutnom obede a deň strávili v peknom a čistom prostredí. Poďakovať sa za vaše vedomosti, lásku i obrovskú trpezlivosť, ktorú deťom neustále dávate,“ povedal v slávnostnom príhovore starosta Igor Petrovčik, ktorý za MČ Košice – Staré Mesto odovzdal ocenenia.
Sekundoval mu jeho zástupca Vladimír Eperješi, ktorý ako známy umelecký kováč, priniesol každej ocenenej vlastnoručne vyrobenú kovovú ružu na pamiatku.
Prvou ocenenou je pani zástupkyňa riaditeľky materskej školy na Tatranskej 23 Darina Schäferová, ktorá pracuje v spomínanej škôlke od roku 1981. Po celú dobu pristupovala k svojim povinnostiam svedomito, zodpovedne a náročné úlohy plnila na vysokej úrovni.
Ďalšou ocenenou je pani učiteľka Milena Feketeová z materskej školy na Zádielskej ulici. Ocenenie je poďakovaním za jej dlhoročnú a svedomitú prácu pri výchove a vzdelávaní najmladšej generácie Staromešťanov.
Za pozdvihnutie úrovne stravovania detí bola navrhnutá na ocenenie vedúca školskej jedálne pani Mária Zakutňanská, ktorá sa stará o zdravú a kvalitnú stravu pre najmenších Staromešťankov v materskej škole na Jarnej ulici.
Riaditeľka materskej školy Park Angelinum 7 pani Dana Harvanová odpracovala v školstve neuveriteľných 42 rokov a svoju prácu robí s láskou, trpezlivosťou a profesionálnym prístupom. Ocenenie je zároveň aj veľkým poďakovaním za jej celoživotný prínos, keďže sa chystá na odchod do dôchodku.
Riaditeľstvo materskej školy Hrnčiarska 1 navrhlo oceniť pani Máriu Basalovú, ktorá pracuje ako upratovačka a svoju prácu vykonáva svedomito, zodpovedne aj nad rámec svojich pracovných povinností. Je vždy ochotná spolupracovať pri zlepšovaní prostredia materskej školy v prospech detí.
Vedenie materskej školy Rumanova navrhlo oceniť pani upratovačku Janku Eliášovú, ktorá si vzorne plní svoje povinnosti, spolupracuje pri všetkých projektoch v prospech detí, ku ktorým si vytvorila úžasný vzťah.

Oceneným gratulovali aj poslankyne miestneho zastupiteľstva Eva Hulmečíková, Renáta Zolnaiová, Ingrid Faťolová a poslanci Peter Gacík i Michal Djordjevič.

Za vydarený kultúrny program ďakujeme žiakom a učiteľom Základnej umeleckej školy Márie Hemerkovej na Hlavnej 68 v Košiciach, ktorá od svojho založenia v roku 1962 vychovala generácie významných umelcov a môže sa popýšiť víťazstvami svojich talentovaných žiakov na súťažiach doma i v zahraničí.