Trh na Dominikánskom prenajali Bulharskému klubu


Trh na Dominikánskom prenajali Bulharskému klubu

1.4.2014 Košice

Trhovníci na dominikánskom námestí mali v dopoludňajších hodinách pripravené stánky so svojím tovarom a medzi nimi už čakali zástupcovia médií na dôležité informácie. Vedenie Miestneho úradu mestskej časti Košice-Staré Mesto totiž oznámilo, že od 1.4.2014 správa trhoviska s vyberaním poplatkov prechádza do nájmu Bulharského klubu v Košiciach a to na dobu 5 rokov. Starosta Ľubomír Grega, predseda Bulharského klubu Stefan Peytchev i riaditeľka Bulharského kultúrneho inštitútu na Slovensku Vaňa Radeva ochotne odpovedali zvedavým redaktorom na otázky a podľa nich by tento krok mal trhovisku priniesť bohatší sortiment a ekologickejšie ovocie a zeleninu. Atmosféru „nového" Bulharského bazáru dotvárali členky Bulharského klubu v tradičných krojoch a informácie o tejto udalosti si už pošuškávali aj návštevníci trhoviska. Jednoducho ceremoniál ako sa patrí.
Ako sa však vraví: láska je soľou života, no humor je jeho korením. Tak aj táto udalosť bola malým prvo-aprílovým žartíkom, nad ktorým najskôr niektorí nechápavo krútili hlavou, no po chvíli im to predsa len vyčarilo úsmev na tvárach. Život treba brať s humorom a dobrej nálady nikdy nieje dosť. Veď nakoniec na smiech ostanú len tí, ktorí sa berú až príliš vážne :)

Starosta sa všetkým redakciám za tento žartík ospravedlnil s vierou, že pobaví všetkých čitateľov, divákov či poslucháčov. Trhovisko teda funguje v zabehnutom režime a teší sa na Vašu návštevu aj počas pripravovaných Staromestských veľkonočných trhov už 11.-12.4.2014.