NA STAROM MESTE SA ODOVZDÁVALI CENY, SLÁVNOSTNÝ CEREMONIÁL POCTILI OSOBNOSTI


„Som presvedčený o tom, že to, čo rozlišuje úspešných ľudí od neúspešných, je vytrvalosť." Steve Jobs.
Po zložitých dvoch rokoch pandémie sme sa mohli konečne zísť a odovzdať ocenenia naživo…V stredu podvečer sa to GES Klube na Laca Novomeského doslova hemžilo osobnosťami - kapacitami vo svojich odboroch.
" Je pre mňa veľkou cťou osobne poďakovať takým významným osobnostiam, ktoré sa svojou prácou, talentom i vytrvalosťou významne zaslúžili nielen o rozvoj mestskej časti Košice – Staré Mesto, ale i celého Slovenska," povedal starosta MČ Košice Staré Mesto Igor Petrovčik.
" Chcem vám vyjadriť obdiv a uznanie za všetky úspechy, ktoré ste dosiahli. Pri čítaní vašich životopisov som bol nesmierne hrdý na to, aké osobnosti žijú, pracujú a tvoria v našej najkrajšej mestskej časti a uvedomujem si, koľko tvrdej roboty, koľko prekonaných prekážok, zvládnutých kríz, zaťatých zubov vás to stálo…."
Prajem Vám všetkým, vážení ocenení, dámy a páni, hlavne veľa veľa zdravia a ešte viac radostných dní, v ktorých si budete môcť plniť svoje sny a ciele. A k tomu už len jedno veľké ĎAKUJEME….."
CENY MIESTNEHO ZASTUPITEĽSTVA KOŠICE STARÉ MESTO ZA ROK 2020
1. MUDr. Judita ONDREJKOVÁ - dlhoročná prezidentka Ligy proti osteoporóze za významný prínos v osvete a prepájaní odborných vedomostí do bežného života pacientov.
2. MUDr. Róbert ROLAND - významný odborník na transplantáciu obličiek za vybudovanie prvého samostatného transplantačného oddelenia na Slovensku, ktoré významne zlepšilo život stovkám pacientov.
3. JUDr. Jozef KIRST, dlhoročný riaditeľ Archívu mesta Košice za významný prínos v budovaní cenného archívu, rozsiahlu popularizačnú činnosť a rozvíjanie lokálpatriotizmu.
1. Kolektívu Občianskeho združenia MAJÁK NÁDEJE - pre rodiny v núdzi za desaťročnú pomoc rodinám v hmotnej a sociálnej núdzi
CENA STAROSTU MČ KOŠICE - STARÉ MESTO ZA ROK 2020
1. Igor LIBA, slovenská hokejová legenda za významné úspechy doma i v zahraničí a vedenie Hokejovej akadémie pre deti pri príležitosti životného jubilea 60. narodenín
2. JUDr. Marta ČINTALOVÁ - LUKÁČOVÁ, bývalá úspešná basketbalistka za významné úspechy v celoštátnej lige i reprezentácií pri príležitosti významného životného jubilea 60. narodenín
3. Ing. Branislav KONIAR, dlhoročný prezident MMM, za úspešné zorganizovanie MMM 2020 v mimoriadne zložitých podmienkach pandémie COVID 19
CENA MIESTNEHO ZASTUPITEĽSTVA MČ KOŠICE - STARÉ MESTO 2021
1. Mgr. Milan KOLCUN, významný propagátor Starého Mesta za takmer 20 - ročnú systematickú prácu pri organizovaní potuliek po Starom Meste, ktoré významne prispeli k šíreniu pozitívneho obrazu o Košiciach doma i v zahraničí.
2. Mgr. Judita ŠTOFKOVÁ, prvá ponovembrová viceprimátorka a dlhoročná pedagogička za významný prínos pri rozvoji Starého mesta a výborné výsledky vo vzdelávaní a vedení celých generácií žiakov k láske k materinskému jazyku.
3. Konrád SCHONFELD, honorárny konzul Poľska na Slovensku, za rozsiahlu charitatívnu činnosť na pomoc najchudobnejším Košičanom, najmä za úspešný projekt "Anjelská kapustnica".
Kolektív - VODNOPÓLOVÝ KLUB VETERÁNI KOŠICE za vytáranie pozitívneho vzťahu mládeže k športu a odovzdávanie skúseností mladým športovcom, ale i za víťazstva na seniorských turnajoch doma i vo svete.
CENA STAROSTU ZA ROK 2021
1. MUDr. Pavol BABJAK, vynikajúci internista za dlhoročnú kvalitnú starostlivosť o pacientov v Starom Meste
2. PhDr. Juraj SÝKORA, MPH, MBA, riaditeľ Vysokošpecializovaného odborného ústavu geriatrického sv. Lukáša za úspešné zvládnutie situácie v súvislosti s panedémiou Covid 19 a zrealizovanými zmenami vo zvyšovaní komfortu v starostlivosti o seniorov.
3. Vladimír EPERJEŠI, umelecký kováč za výrazné aktivity v propagácií a oživení staromestskej uličky remesiel doma i v zahraničí
Kolektív - Pedagogickému zboru ZŠ Laca Novomeského 2 za kvalitnú učiteľskú prácu a výborné výsledky školy i jej žiakov, ktorí sa úspešne uplatňujú na výberových stredných i vysokých školách.