PREMIÉRA RYBIEHO TRHU NA JEDNOTKU, „STARÝ PĽAC“ SPESTRILI ŠEFKUCHÁRI SVOJIM UMENÍM


 
Chobotnice, slávky, krevety a čarovné ustrice na plodnosť, ale i čerstvý tuniak, losos a pražmy boli v ponuke dnešného sobotňajšieho trhu na Dominikánskom námestí.
" Kto cestuje, tak vie, že trhoviská sú ozdobou veľkomiest a majú svoju neopakovateľnú atmosféru. Chceli sme spolu so združením Aregala Slovensko - Kuchári bez hraníc zaatraktívniť ponuku a nášmu krásnemu historickému trhu dodať punc svetovosti, ukázať ľuďom, ako sa ryby filetujú a pripravujú, nechať ich pokoštovať fajnotky od naslovovzatých odborníkov. A verím, že sa nám to dnes podarilo," hovorí starosta MČ Košice - Staré Mesto Igor Petrovčik.
Ľudia koštovali výbornú rybiu polievku, grilované rybičky, krevety, ale i zemiakové placky, debatovali na slniečku, popíjali kávičku, vínko, či pivko, nakupovali čerstvú zeleninu a ovocie, i vajíčka, kvetiny na balkóny i do vázy.
Atmosféru fantasticky okorenilo DUO ŠARIŠAN, ktorého rezké ľudovky sa rozliehali celým trhoviskom a mnohí si aj zakrepčili. Nálada bola vynikajúca, atmosféra očarujúca a tak sa tešíme, že premiéra rybieho trhu, zatiaľ len v malom, testovacia, dopadla na jednotku.