PREZIDENTKA ZUZANA ČAPUTOVÁ OCENILA MČ STARÉ MESTO


Starosta Igor Petrovčik privítal slovenskú prezidentku v najkrajšej mestskej časti krásnou kyticou a spoločne si prezreli Staromestské centrum SOS Ukrajina 2022.
Zuzana Čaputová sa zaujímala, ako funguje pomoc, so slzami v očiach počúvala príbehy utečencov, matiek s deťmi i chlapcov - stredoškolákov, ktorí opustili vojnovú Ukrajinu a prechodný domov našli v Košiciach.
" Som nesmierne rada, že ste u nás našli toľko dobrých ľudí, firiem i starostu, ktorý to celé organizuje. Som rada, že ste v bezpečí a našli ste tu druhý, prechodný domov," povedala prezidentka Čaputová.
Ocenila i vznik Detského centra Radosť, ktoré vedie Viktoryia Bondarenko. Radosť, hry, spev i bezpečie v ňom našli deťúrence s matkami, ktoré sa v starostlivosti striedajú, aby ostatné mohli vybavovať na úradoch alebo ísť do práce.
Umelecký kováč Vladimír Vepi Eperješi, ktorý spolu so starostom v prvé dni po vypuknutí vojny varili guláš na hranici, obdaroval prezidentku ručne ukutou mierovou holubicou, ktorá by mala symbolicky prispieť k skončeniu konfliktu.
Veselá, priateľská a uvoľnená nálada zavládla potom, čo sa ukrajinské dobrovoľníčky osmelili požiadať hlavu štátu o spoločné selfie. Zuzana Čaputová žiadosť neodmietla a ochotne zapózovala na všeobecnú radosť dobrovoľníčiek.