STAROMESTSKÉ UKRAJINSKÉ GASTRO POĎAKOVANIE SA VYDARILO NA JEDNOTKU, PRIŠLI STOVKY ĽUDÍ


Stovky ľudí prišlo dnes (nedeľa) ochutnať ukrajinské špeciality, ale najmä výborný boršč so smotanou i staromestský guláš pomoci na námestíčko pri staromestskej radnici.
Ukrajinský zbor Karpaty a jeho jedinečné, za srdcia chytajúce ukrajinské pesničky vytvorili dojímavú atmosféru. Ďakujeme členom súboru i rodine Dohovičovcov za nádherný program.
Ako symbol poďakovania Ukrajincov za obrovskú pomoc Slovákov popoludnie zorganizovalo staromestské SOS Ukrajina 2022, ktoré odštartovalo svoju činnosť takmer hneď po začiatku konfliktu a dokázalo naozaj významne pomáhať i zmobilizovať aj zahraničie.
" Želáme vám, aby sa vojna čo najskôr ukončila a vy sa mohli vrátiť do svojich domov v bezpečí. Za všetky obete vojny zapáľme symbolicky sviečky v tvare srdca," povedal starosta Igor Petrovčik a spolu s Eduardom Burášom, poradcom premiéra pre cezhraničnú spoluprácu zažali kahance spolu s ukrajinskými utečencami.
Detičky aspoň trochu rozveselili artisti z Cirkusu Mavakanza Julo a Adam, ktorí na choduliach čarovali s balónmi i žonglovali. Zabaviť malých kamarátov prišli bez nároku na honorár a boli skvelí. Ďakujeme.