Príďte si 26. marca zakorčuľovať do Crow Arény a pomôcť tak utečencom z Ukrajiny


Korčuľovačka, ktorá pomáha


Chcete si zašportovať ale neviete kde? Potom vytiahnite svoje korčule a vezmite svojich blízkych a priateľov 26. marca 2022 na športovo-charitatívne sobotňajšie popoludnie do Crow Arény, zimného štadióna na Kavečianskej ceste v Košiciach.

 

Pozvánka organizátorov Unibuild s.r.o., Knižnice pre mládež mesta Košice a združenia Feman je určená nielen vyznávačom ľadového korčuľovania, ale tiež pre ľudí, ochotných podporiť aktivity s charitatívnym cieľom.

 

Vstupné bude pomáhať

Košický štadión Crow Aréna bude 26. marca 2022 od 16.00 – 18.00 hodiny patriť všetkým, ktorí sa rozhodnú pre aktívne trávenie sobotňajšieho popoludnia. Akcia má ale rovnako upriamiť pozornosť na potrebu vzájomnej pomoci a podpory ukrajinským odídencom. „Je to mimoriadna akcia, pretože celé vstupné plánujeme posunúť na dobrú vec. Preto čím viac sa vás rozhodne prísť a zakorčuľovať si, alebo hoci si len dať u nás na štadióne stretko s priateľmi, tým väčšiu pomoc my budeme vedieť posunúť,“ informuje Peter Ballók, prevádzkovateľ Crow Arény s tým, že peniaze budú poukázané na transparentný účet, aby cielene poslúžili na kúpu potravín alebo základných hygienických potrieb pre Ukrajinu. Vstupné pre dospelého je 3,- € a pre deti do 12 rokov 2,- €.

 

Vstup na ukrajinský pas zadarmo
Zábavné popoludnie má vytvoriť priestor pre aktívny oddych aj stretnutia či rozhovory s priateľmi. „Zašportovať si môžu prísť veľkí aj malí,“ hovorí za knižnicu Kamila Prextová, riaditeľka knižnice. „Pozvanie patrí nielen korčuliarom, ale aj tým, ktorí ešte na korčuliach vôbec nestáli. Možno teraz je správny čas, aby ste si vyskúšali niečo nové. Nemáte sa čoho báť, veď účasť prisľúbila aj trénerka malých korčuliarov. A aby si to mohli užiť aj ukrajinské deti, držitelia ukrajinských pasov budú mať v tento deň vstup úplne zadarmo.“

 

Bude aj čaj o piatej
Záštitu nad charitatívnou akciou prevzal Eduard Buraš, poradca predsedu vlády SR pre cezhraničnú spoluprácu, ktorý rovnako vyzýva k účasti a podpore dobrej veci: „Priatelia, pomôžme spoločne ukrajinským deťom v Košiciach, tým, že vezmete svojich blízkych a  podporíte veľkú verejnú korčuľovačku. Vy si zakorčuľujete, ja vás pozývam na horúci čaj a rozhovor o aktuálnej situácii na Ukrajine, hlavne v Zakarpatsku a v Užhorode. Vy takto zároveň pomôžete skvelej myšlienke a možno sa nám spoločne podarí aspoň na chvíľu vyčarovať deťom a ich mamičkám úsmev na tvári. Doprajme im možnosť aspoň na chvíľu zabudnúť na útrapy a nešťastie, stratu domova i blízkych, v tejto, pre nich veľmi ťažkej dobe, ktorú oni nezavinili, ale trpia asi najviac.“

 

 

K stiahnutiu