NAVŠTÍVILI NÁS MALÍ KAMARÁTI Z MŠ PARK ANGELINUM, PRINIESLI KNIŽKY PRE DETI, KTORÉ NA TO NEMAJÚ


Predškoláci zo staromestskej škôlky, kde výchova a vzdelávanie prebieha podľa zakladateľky metódy Mary Montesorri "Pomôž mi, aby som to dokázal ja", sa zapojili do zbierky kníh, aby si ich mohli s rodičmi čítať aj deti zo sociálne znevýhodnených rodín, ktoré na nové knihy peniaze nemajú.
" Každá kniha s ilustráciami rozvíja v deťoch cit pre krásno, slovnú zásobu a obrazotvornosť. V dnešnej dobe internetu, tabletov, mobilov a hier je ešte dôležitejšie nenásilne viesť malých čitateľov do ríše kníh a ukazovať im zázračno písmenok a obrázkov, naučiť ich láske ku knihám, ktoré ich zdokonalia v mnohých oblastiach," hovorí učiteľka z MŠ Park Angelinum Mária Vykoukalová.
Deťúrence boli nadšené, že si mohli posedieť v kancelárii starostu Igora Petrovčika, ktorý má doma tri deti a veľmi si cenili jeho "kámošský" prístup a debatu i darčeky. Pochválili nám i našu zdieľanú Staromestskú knižnicu na radnici, kde si môžu malí i veľkí vybrať knihu a po prečítaní ju vrátiť alebo nahradiť inou.
" Som rád, že deti a ich učiteľky zo staromestských škôlok sú také šikovné a majú dobré srdiečka, myslia na svojich kamarátov, ktorí si nemôžu knihy kúpiť. Sám som otec a veľmi sa snažím, aby deti netrávili čas len na mobile, ale čítali a rozvíjali si tak slovnú zásobu. Takže všetky takéto aktivity veľmi vítam a podporujem, čítanie je úžasná vec, sám si knihy často kupujem," dodal na záver milej návštevy starosta Igor Petrovčik.