KOORDINAČNÉ CENTRUM PRE UBYTOVANIE A HUMANITÁRNU POMOC – SOS UKRAJINA – V BUDOVE STAROMESTSKEJ RADNICE


Od obeda (nedeľa 27. februára 2022) začalo fungovať v budove Miestneho úradu MČ Košice – Staré Mesto na Hviezdoslavovej 7 v Košiciach centrum pre koordináciu ponúk a dopytu na ubytovanie i humanitárnu pomoc pre ukrajinských občanov na úteku.
Je výsledkom úzkej spolupráce starostu MČ Košice Staré Mesto Igora Petrovčika a poradcu predsedu vlády SR pre cezhraničnú spoluprácu Eduarda Buráša.
Ak chcete pomôcť a máte voľné ubytovacie možnosti volajte na telefónne číslo +421 907 621 283 alebo píšte email sosukrajina2022@gmail.com.
Je dôležité, aby ste uviedli svoje meno a priezvisko, vaše telefónne číslo, presne špecifikovali, aký typ ubytovania a pre koľkých ponúkate.
V priestoroch sobášnej siene, ktorá je súčasťou Miestneho úradu MČ Košice - Staré Mesto, vchod zboku z parkoviska od Strojárenskej ulice, naďalej prebieha humanitárna zbierka pomoci.
"V tejto chvíli (nedeľa 27. február 2022) prosíme všetkých dobrých ľudí o trvanlivé potraviny (ryža, cestoviny, konzervy, mlieko, sunár, detská výživa, sušienky, džúsy, etc.) a nabíjacie karty Power bank, teplé deky, spacáky, detské nosiče, plienky, hygienické potreby.  Už šesť plne naložených dodávok odišlo na Ukrajinu a pomáha v zakarpatskej oblasti a partnerskom meste Užhorod," informoval o aktuálnej situácii starosta Igor Petrovčik. V teréne sú aj poslanci miestneho zastupiteľstva MČ Košice - Staré Mesto.