SOS PRE UKRAJINU – POMÁHAME AJ V MČ KOŠICE – STARÉ MESTO – ZBIERKA TRVANLIVÝCH POTRAVÍN


SOS PRE UKRAJINU 🇺🇦 POMÁHAME AJ V MČ KOŠICE - STARÉ MESTO
Dnes - v sobotu 26. februára od 9. hod do 18.hod a v nedeľu 27. februára v rovnakom čase bude otvorené centrum pomoci pre Ukrajinu na prízemí staromestskej sobášnej siene na Hviezdoslavovej ulici 7 (vchod zboku z parkoviska ) od Strojárenskej ulice. V rovnakom čase bude centrum otvorené aj v nedeľu.
V spolupráci s poradcom predsedu vlády pre spoluprácu s Ukrajinou - Košičanom Eduardom Burášom sa starosta Igor Petrovčik zhodli, že počas víkendu bude prioritou zbierka trvanlivých potravín pre ľudí v oblastiach, postihnutých vojnovým konfliktom.
" Som veľmi rád, že od rána k nám prichádzajú ľudia, mladí i seniori, mamičky s deťmi, ktoré si tu hrôzu vedia predstaviť. Centrum SOS pre Ukrajinu sa zapľňa trvanlivými potravinami, hygienickými potrebami, detskými plienkami, teplým oblečením a dekami, všetkým, čo by mohlo ľuďom v ohrozených oblastiach, čo najviac chýbať a pomôcť," hovorí staromestský starosta Igor Petrovčik.
Pomáhajú aj poslanci - Richard Kočiš prišiel hneď z rána s nakúpenými potravinami, v teréne sú i poslanci Martin Konečný, Pavol Priester i Andy Ďurica, ktorí sa chystajú odviezť pomoc priamo na hranicu, Michal Djordjevič s Petrom Gacíkom majú tiež plán odvozu potravín na Ukrajinu.
Priniesť môžete aj:
📌 Oblečenie zimné dámske a pánske i detské
📌 Topánky
📌 Zdravotnícky materiál, detské plienky
📌 Hygienické potreby
📌 Dezinfekčné prostriedky
📌 Deky, paplóny
0905 665 013.

K stiahnutiu