STAROMEŠŤANIA MARTA (84) MILOSLAV (88) ZUBZANDOVCI SLÁVIA 65 ROKOV MANŽELSTVA


❤️ K neuveriteľnému jubileu blahoželal sympatickému páru veľmi aktívnych staromestských seniorov starosta Igor Petrovčik, ktorý sa s obdivom pýtal na ich recept nielen na tak dlhé a šťastné spolužitie, ale i na to, ako mať i vo vysokom veku tak výbornú kondíciu a optimizmus, ktorý z manželov Zubzandovcov priam srší.
❤️ Bývalá učiteľka a vojak z povolania sa osudovo stretli a zamilovali v apríli 1956 v bare Peklo v Trenčíne, kde si Marta Miloša získala tým, ako sa doslova vznášala nad parketom, keď ju vyzval do tanca, ale i tým, že žiadna téma jej nebola pri debate cudzia a úplne ho dostali jej veselé jamky na lícach, ktoré má dodnes.
❤️ Miloš ako vojak z povolania učaroval mladej Marte tým, aký bol fešák v uniforme, výborne tancoval, bol rozvážny a dokonca tiež učil na vojenskom učilišti.
❤️ 22. decembra 1956 mali svadbu, vtedy bolo zvykom urobiť oslavu doma, lebo reštaurácie si nemohol dovoliť takmer nik. Takže sa upiekla husacina s lokšami, domáce zákusky a tancovalo sa na hudbu z gramofónu.
❤️. Manželia Zubzandovci tvrdia, že okrem lásky je v manželstve nutná vzájomná tolerancia a rešpektovanie, ale i spoločne hobby, ktoré vzťah utužia. Marta i Miloš dodnes chodia na turistiku do Vysokých Tatier a veľmi radi tancujú.
❤️ Miloš chodí, ak nie je práve lockdown, aj päť krát týždenne zacvičiť si do telocvične pre seniorov na staromestskej radnici, Marta sa venuje herectvu v amatérskom súbore Milénium, orientálnym tancom v súbore Šťastná žena a spieva v Dubine - ide o súbory pri Dennom centre seniorov MC Košice Staré Mesto..
❤️ Pohyb, koníčky a činorodosť je odpoveďou na otázku, ako byť aj po osemdesiatke fit psychicky i fyzicky. A ešte jeden tajný recept pridáva Miloš 🙂, každé ráno celých 65 rokov začínajú s manželkou štamperlikom slivovičky 🫐
❤️ Manželia sa už tešia na Vianoce a stretnutie s veľkou rodinou, veď majú dve dcéry, 5 vnúčat a 7 pravnúčat.
🍀❤️☀️ Dnešným mladým odkazujú, že nie drahé autá, značkové oblečenie, prepychové domy, ale skutočná láska, dôvera, opora a tolerancia sú pre šťastný život dôležité. I to, že dobrý výber životného partnera ovplyvní celý náš život i život našich detí.
❤️🍾🍷 Pripájame sa k starostovi Igorovi Petrovčikovi a prajeme manželom Marte a Milošovi Zubzandovcom ku kamennej svadbe najmã veľa veľa zdravia, lebo lásky i optimizmu majú na rozdávanie.
P.S. Pre spomienkovú fotografiu si na niekoľko sekúnd dali dolu respirátory.