Mobilná očkovacia jednotka bude dnes 11. novembra pri OC Tip Top od 15. do 18. hod, zajtra 12. novembra na Alžbetinej v rovnakom čase


KOŠICE BUDÚ OD PONDELKA ČIERNE, MESTO ROZBIEHA OD UTORKA MOBILNÉ OČKOVANIE
Zhoršujúca sa epidemiologická situácia spolu s neustále pribúdajúcim počtom ochorení na nový koronavírus spôsobila zmenu zafarbenia metropoly východu v Covid automate. Kým ešte v lete boli všetky košické okresy zelené, od nasledujúceho týždňa bude celé mesto aj okolie v čiernej farbe.
Najúčinnejšou formou ochrany pre ochorením Covid-19 je okrem dodržiavania preventívnych opatrení aj očkovanie. Mesto Košice v spolupráci s Košický samosprávny kraj vychádza až do soboty 13. novembra v ústrety všetkým, ktorí si doteraz na to nenašli čas. Na piatich frekventovaných miestach v mestských častiach Západ, Staré mesto a Sever sa vždy na tri hodiny denne zastaví výjazdová očkovacia služba.
Pripravená bude aj diskusia s odborníkmi, ktorí zodpovedia na všetky otázky verejnosti. Takisto bude všade možné aj diskutovať s epidemiológmi o očkovaní, imunite a prevencii pred ochorením.
Očkovanie bude prebiehať:
1. jednodávkovou vakcínou Janssen (Johnson & Johnson),
2. vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech.
Pre viac informácií čítajte tlačovú správu mesta na www.kosice.sk