Súťaž Naj staromestský oriešok očarila psíkov aj ich majiteľov, v parku sa šantilo do večera


     

V parku šantili i súťažili staromestskí havkáči

Psíčkarská komunita mala v piatok, v prvý októbrový deň sviatok. Súťaž Naj staromestský oriešok, ktorú vyhlásila MČ Košice – Staré Mesto, zaujala 57 majiteľov psích krásavcov, ktorí sa predviedli v ôsmich kategóriach v Mestskom parku. Nálada bola vynikajúca a počasie ako na objednávku.

Starosta Igor Petrovčik a poslankyňa Ľuba Blaškovičová, ktorí si už bez psieho miláčika nevedia svoj domov ani predstaviť, s radosťou privítali kopu veselých psíkov a dobre naladených majiteľov, detičiek i tých starších, pre ktorých je pes členom rodiny.

„ Som rada, že staromestskí psíčkari zareagovali na našu súťaž tak vrelo a prišli. Užili sme si všetci kopec radosti, úprimnej a nefalšovanej, ako to so psíkmi býva. Doslova ma dojali detičky so psíkmi, ktoré už stihli naučiť množstvo povelov a musím uznanlivo povedať, že máme v Starom Meste toľko krásnych psov, že bolo veľmi ťažké vyberať víťazov jednotlivých kategórií,“ povedala poslankyňa Blaškovičová, autorka nápadu zorganizovať súťaž, ktorú podporil starosta i členovia kultúrnej komisie.

Pre starostu Igora Petrovčika bola vysoká účasť príjemným prekvapením. „Na vlastné oči sme sa presvedčili, že majitelia psíkov majú chuť a záujem sa stretávať, vymieňať si skúseností a aj si zasúťažiť. Dnes nešlo o nejaké super odborné hodnotenia, skôr o ocenenia zo srdca porotcov. I tak však musím povedať, že mi bolo ľúto vyhlásiť víťazov, keď okolo pobehovalo toľko ďalších krásavcov, ktorí by si to boli zaslúžili tiež,“ usmieval sa starosta s tým, že v budúcom roku sa súťaž pre psíkov zopakuje možno už na jar.

Súťaž moderovala Martina Debnáriková z agenúry Haf Haf, profesionálna trénerka psíkov, ktorá sa výcviku psíkov venuje už 17 rokov. So svojimi psíkmi 10 rokov aktívne vykonávala canisterapiu a dogdancing.

Spokojné boli aj dievčatá z Občianskeho združenia Psy ulice, ktoré dostali od našich  sponzorov a mohli predviesť návštevníkom psíkov, určených na adopciu.

Súťažiaci si pochvaľovali bohaté ceny od našich sponzorov, ktorými boli Krmiva.sk, agentúra Haf Haf, Rehabilitačné centrum Wet Pet a Tauris s novinkou Pamlsky DOGGO.

STAROMESTSKÝ NAJ ORIEŠOK 2021

Víťazi jednotlivých kategórií

Trieda: malý pes

  1. miesto Findrová Lucia - MARLEY
  2. miesto Brixiová Drahomíra - SENDY
  3. miesto Klimová Alžbeta - TIMBO

Trieda: stredný pes

  1. miesto Dobrodenková Beky - LEO
  2. miesto Orság Jakub - GRÉTKA
  3. miesto Hockicková Lujza - INDIGO

Trieda: veľký pes

  1. miesto Mičková Miriam - HUGO
  2. miesto Franeková Dominika - TRUDY
  3. miesto Kováčová Viktória - ARIO

Junior Handling I.

  1. miesto Čepková Karolína - FRIDA
  2. miesto Lazorčík Lea - LORY
  3. miesto Čorbová Stela - DONY

Súťaž najroztomilejšie šteniatko

  1. miesto Dobríková Lenka - MÁŠA
  2. miesto Miľová Ivana - BAILEY
  3. miesto Findrová Lucia - CHIN

Súťaž najroztomilejší pes

  1. miesto Katarína Kočišová-BILBO DREAM OF JAZZ
  2. miesto Jusková Sofia - JAZZY
  3. miesto Fȁhndrich Vanessa - LUCKY

Súťaž najroztomilejšia sučka

  1. miesto Petrejčíková Daniela - RIA
  2. miesto Tomanková Alexandra - MAGGIE
  3. miesto Vojteková Dana - JASANKA

Súťaž ukáž, čo vieš

  1. miesto Urbanová Nicol - RICK RORTY KORYFEJ
  2. miesto Pivarníková Martina - LUNA
  3. miesto  Hingiszová Martina - MAJLY