MČ STARÉ MESTO JE KRAJŠIE: HOTOVÉ JE UŽ 4. OPLOTENÉ KONTAJNEROVISKO


OBYVATELIA VOJENSKEJ ULICE MAJÚ NOVÉ OPLOTENÉ KONTAJNEROVISKO

V TOMTO ROKU JE TO UŽ ŠTVRTÉ ZREVITALIZOVANÉ - TEŠIA SA AJ NA KOMENSKÉHO 27, ALVINCZYHO 19 I MAGURSKEJ

A KDE EŠTE PRIBUDNÚ V ROKU 2020 ESTETICKÉ KLIETKY NA KĽÚČ?

Začiatkom mája sa zišla Komisia finančná, výstavby a verejného poriadku a vzhľadom na dopad korona krízy na príjmovú časť rozpočtu mestskej časti vybrala a určila poradie stanovíšť zatiaľ len pre rok 2020 a to v počte 10. Uznesením schválila poradie takto:

1. Komenského 27
2. Alvinczyho 19
3. Magurská
4. Vojenská 6,
5. Svätoplukova 27
7. Haviarska 8,
8. Braniskova 2
9. Kpt. Nálepku 17
10. Jakobyho 13

Týchto 10 kontajnerovísk prejde postupne rozsiahlou údržbou a úpravou kovových uzamykateľných klietok na kľúč, aby sa predišlo rozhadzovaniu odpadu po okolitej zeleni.

Ďalšie dve kontajneroviská v lokalite Stará baštová a Tatranská boli zaradené zatiaľ len na vykonanie prieskumu inžinierskych sietí v prípade, že by sa Mesto Košice konečne pustilo do projektu budovania polopodzemných kontajnerovísk, o ktoré majú občania veľký záujem z dôvodu hygieny a estetiky životného prostredia.

Rekonštrukciu a údržbu klietkových kontajnerovísk zrealizujeme výlučne v réžii MČ Staré Mesto.

Netrpezlivo očakávame, kedy Mesto Košice odštartuje projekt výstavby polopodzemných kontajnerovísk, na ktorom budeme s nadšením spolupracovať, keďže máme odozvu od obyvateľov, že si tento typ pochvaľujú a želajú v mnohých lokalitách. Zatiaľ ich máme v mestskej časti dve, minulý rok sme jedno vybudovali vo vlastnej réžii na Kuzmányho, druhé je na Braniskovej 5.

Údržbu a modernizáciu oklietkovaných kontajnerovísk pravidelne konzultujeme so spoločnosťou KOSIT, aby boli stojiská dostupné pre odvoz a napríklad pri skultivovaní lokality vo dvore na Komenského 27 nám pomohli pri vytvorení kamenného podkladu.