PODPORÍME ŠTART PROJEKTU PRÁCE PRE ĽUDÍ BEZ DOMOVA, SKRÁŠLIME MČ STARÉ MESTO


Spolupráca s Radom Drábom z košického zduženia Úsmev ako dar funguje dlhodobo. Starosta MČ STaré Mesto Igor Petrovčik si váži obetavú a nedocenenú prácu neziskovky pri pomoci rodinám s deťmi v núdzi, ktorá je adresná i návrhy konkrétnych riešení, kde by mohla pomôcť samospráva, no najmä štát. V pomoci rodinám sa angažujú aj poslanci Martin Konečný a Pavol Priester.

Na tohtotýždňovom stretnutí na staromestskej radnici sa starosta i prednosta Matúš Háber, ktorý v minulosti šéfoval oddeleniu sociálnych vecí a kultúry na magistráte, dohodli, že budú hľadať formy spolupráce pre podporu začínajúceho sociálneho podniku, ktorý dá prácu i pocit užitočnosti šikovným remeselníkom, ktorých osud zavial do centra Oáza - nádej pre nový život, nezisková organizácia v Bernátovciach pri Košiciach.

Vďaka otcovi Petrovi Gombitovi, ktorý svojou zanietenosťou, porozumením, skvelými nápadmi, kreativitou, pracovitosťou a obrovským sucitnym srdcom dáva nový zmysel života chudobným, chorým, starým, rodinám s deťmi, vznikne podnik, ktorý bude ponúkať svoje služby verejnosti.  Kosenie, murárske práce, upratovanie interiérov i exteriérov a mnohé ďalšie zručnosti tamojších ezermešterov.

Tešíme sa, že ťaháme za spoločný povraz v pomoci biednym.

K stiahnutiu