Trh na Dominikánskom námestí už zaplnili aj predajcovia so zeleninou a ovocím, kvietkami i priesadami


Najobľúbenejšie trhovisko v Košiciach, legendárny "starý pľac" na Dominikánskom námestí funguje podľa pravidiel epidemiológov od stredy v obmedzenom režime. Každý deň pribúdajú predajcovia a sortiment bol dnes (v piatok 24. apríla) vskutku široký.  Ku kvetinkám a priesadám od výmyslu sveta sa pridali aj zeleninári s čerstvou cibuľkou, redkvičkou, medvedím cesnakom i cesnakom, fazuľkou, ale i jabĺčkami a hruškami, či skorými i neskorými zemiakmi, bylinkami v kvetináčoch od levanduli po rozmarín. Prišli i remeselníci, ktorí ponúkajú všakovaké výrobky z dreva, prútia i šúpolia do domácnosti. 

Vstup na trhovisko je zo strany Mäsiarskej ulice, kde je k dispozícii dezinfekčný prostriedok, povinnosťou je mať rúško, udržiavať dvojmetrové odstupy, smer nákupu je na Hradbovú, kde je východ, na trhovisko môže byť vpustených maximálne cca 80 ľudí, keďže na každého kupujúceho musí byť priestor minimálne 25 metrov štvorcových.

Prosíme návštevníkov trhu o toleranciu a trpezlivosť, aby sme aj v týchto ťažkých časoch mohli v bezpečí nakúpiť a urobiť si aspoň kúsok radosti.                  

 

 

 

 

 

K stiahnutiu