Hygienici nedovolia trhovisko na Dominikánskom námestí otvoriť, na nákupy priesad, kvetín a zeleniny si počkáme


HNEĎ BY SME "PĽAC" NA DOMINIKÁNSKOM OTVORILI, ALE...HYGIENA VRAVÍ STOP!

Sme v denno dennom kontakte s trhovníkmi, záhradkármi, ktorí by radi popredali na najobľúbenejšom trhovisku v meste priesady, zeleninku, ovocie, medík, orechy, kvietky na balkóny...Volajú nám na úrad, stretávame ich na trhovisku, evidujeme aj záujem občanov, ktorí by si otvorenie trhu želali.

Starosta Igor Petrovčik, ale aj poslanci miestneho zastupiteľstva MČ Staré Mesto si veľmi želali, aby sa povolenia otvoriť rozšírili aj na trhoviská, žiaľ odpoveď Úradu verejného zdravotníctva prišla zamietavá.

Zhromažďovanie ľudí je pre šírenie koronavírusu nebezpečné, tak, bohužiaľ, musíme vydržať a rešpektovať pokyny. Zakázané sú i obľúbené Staromestské burzy starožitností a kuriozít pri Urbanovej veži v centre Košíc.

A pritom sme mali nachystané báječné Veľkonočné trhy s kultúrnym programom i živými jahniatkami, šéf oddelenia kultúry a správy trhu Ján Spišák  a správca trhoviska Roman Hlivák so svojimi ľuďmi už makajú na opravách stánkov, maľujú, spustili studničku s vodou, dokladajú vypadnutú dlažbu....

Raz sa dočkáme, dúfame, že už čoskoro! Veľa zdravia, opatrujte sa a do skorého videnia na obľúbenom starom pľaci.

K stiahnutiu