Staromestský Mikuláš rozveselil darčekmi a diskotékou


Mikuláš ku nám dorazil aj s čertom! Domov sa vyparili cez komín!

O tom, že sa v múzeách a galériách môžu diať aj superzábavné veci, sa včera presvedčili všetky deťúrence, ktoré zavítali do Múzea Vojtecha Löfflera na šantivé mikulášske tvorenie. Naša mestská časť v spolupráci s múzeom pre nich pripravila kopec zábavy.

Okrem hravej kreatívnej "práce" si totiž najmenší užili napríklad aj energické vystúpenie tanečníc z obľúbeného D.S.STUDIA. Najviac radosti však podľa očakávania vyvolal samotný Mikuláš so svojou "družinou" v podobe čerta i anjelika. Nielenže drobcom rozdával sladké balíčky, ale si s nimi dokonca i zatancoval v rámci minidiskotéky! Detičky krepčili, tvorili, odvážnejšie i recitovali a domov si odniesli napríklad aj vlastnoručne vyrobené ozdoby na stromček  .

Ja by som tu najradšej aj spal. Všetko, čo som si vyrobil, si beriem domov na pamiatku. Zavesím si to na stromček a dám na poličku, prezradil nám Dávidko, ktorý Mikulášovi daroval básničku napísanú na papieri. Odvážna Danielka mu zase zarecitovala krásne veršíky a skúmavo sledovala čerta, či je naozajstný.

Podujatia sa okrem tvorivých detičiek, ktoré sú pravidelnými návštevníkmi tvorivých akcií v múzeu, zúčastnili z iniciatívy staromestského úradu i deti zo sociálne slabších staromestských rodín. Keď sa utancovaný Mikuláš a zničený čert rozhodli odísť za ďalšími deťmi cez komín, chlapci a dievčatá – väčšinou už posilnené sladkosťami – sa pustili do ďalšieho tvorenia.

K stiahnutiu