NA POTULKE S M. KOLCÚNOM V ZÁKUTIACH STAROMESTSKEJ RADNICE


Vedeli ste, že staromestská radnica slávi 105 rokov? Viete, kto ju postavil a kedy v nej bol lazaret, či škola pre notárov? Ste zvedaví, ako sa dostal monumentálny obraz mesta Košice od Elemíra Halásza Hradila do vstupnej haly radnice?

Máte predstavu, čo znázorňujú štyri sochy na priečelí nádhernej secesnej budovy a napadlo by vás, že v podzemí tancujú seniorky brušné tance?

Viete, koľko nádherných a vzácnych umeleckých diel skrýva vo svojom vnútri interiér staromestskej radnice a ako vyzerali historické hodinové stroje, ktoré boli súčasťou vežových hodín - jediných svetských v meste?

Viete si predstaviť, ako vyzerá kancelária, v ktorej prijíma starosta MČ Staré Mesto Igor Petrovčik vzácne návštevy a ako vyzerá starobylý drevený krov pod strechou radnice? Napadlo vás niekedy, že v architektonicky mimoriadne vydarenej sobášnej sieni svieti počas obradu vyše 550 guľových lámp?

To všetko a ešte omnoho viac sa dozvedeli návštevníci dnešných potuliek s Milanom Kolcúnom po staromestskej radnici.

Potulky v spolupráci s MČ STaré Mesto pokračujú aj počas víkendu - v sobotu o 10:30, 11:00, 14:00, 15:30, 16:00,17:00 i v nedeľu v rovnakých časoch okrem dopoludnia.

K stiahnutiu