BEZPLATNÝ KASTRAČNÝ PROJEKT – UŽ ŽIADNE NECHCENÉ ŠTENIATKA


.

 

Do 31. októbra môže majiteľ, ktorý je poberateľom dôchodku, dávky v hmotnej núdzi alebo dávky v nezamestnanosti využiť Kastračný projekt, ktorý realizuje Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov v spolupráci s nemeckým partnerom

Oceňujem, že projekt prinesie priamy úžitok nielen majiteľom kastrovaných psov a sučiek, ale aj celej mestskej časti  - v prvom rade poklesne počet nechcených šteniat,“ hovorí starosta MČ Staré Mesto Igor Petrovčik (Spolu).

Klesne aj počet túlavých psov, ktorí utekajú za háravými sučkami, dominantné správanie psov je po kastrácii výrazne menšie, nie sú konflikty medzi susedmi kvôli „nechceným návštevám“ psov a škodám na majetku.

Pre majiteľov kastrovaných psov a sučiek je veľkou výhodou tiež zdravotné hľadisko, nakoľko zápaly a rakovina pohlavných orgánov sú predovšetkým vo vyššom veku častou príčinou úhynu zvierat.

Do projektu sú zapojené štyri veterinárne ambulancie – Veterinárna klinika SLON na Kalinčiakovej 8 v Košiciach, Veterinárna ambulancia PETSTAR na Cimborkovej 8 v Košiciach, Veterinárna ambulancia Čaňa na Osloboditeľov 153 v Čani a Veterinárna klinika VETANIMAL na Lidickom námestí 15 v Košiciach.

OBJEDNÁVKY: rserfelova@gmail.com alebo na mobil 0919 564 466