Deťúrence zo škôlok súťažili na olympiáde, tešili sa z medailí a darčekov


Detská olympiáda, ktorú každoročne organizujú staromestské materské škôlky, sa teší veľkej obľube medzi detvákmi.

Už dlho pred termínom sa tešia, že budú súťažiť za svoju škôlku v rôznych zábavných športových disciplínach ako je prenesenie loptičky v lyžičke, prevážanie tehličiek, skok do pieskoviska. Za každú škôlku príde do hostiteľskej škôlky päťčlenný „olympijský“ tím a zabojuje o medaily , ale aj o pekné vecné ceny.

Minulý týždeň sa zápolilo v MŠ na Hrnčiarskej ulici a šťastné deťúrence si odniesli nielen výborný pocit z dobre zábavy a športu, ale aj pekné darčeky – ruksačiky, farbičky, strúhatka, samolepky, lopty a samozrejme, že aj medaily. Chutilo im aj sladké občerstvenie, ktoré si za absolvovanie súťaži zaslúžili.

„Je úžasné vidieť úprimnú radosť v očiach najmenších, keď môžu predviesť svoju šikovnosť. Tešíme sa, že staromestské škôlky rozvíjajú takú úžitočnú a pritom aj zábavnú tradíciu, ktorú majú deti veľmi radi,“ skonštatovali starosta MČ Staré Mesto Igor Petrovčik(Spolu) a poslankyňa Martina Torkošová, ktorí sa do akcie aktívne zapojili. Organizačne ju pripravila MŠ Hrnčiarska a Mgr. Viera Fábryová z referátu sociálnych služieb MÚ.

K stiahnutiu