Obľúbený Spev bez hraníc štartuje v pondelok


Už po trinásty krát v pondelok 17. júna v priestoroch Radničnej sály miestneho úradu MČ Staré Mesto na Hviezdoslavovej 2 odštartuje súťaž Spev bez hraníc. Súťažiť sa bude počas celého dňa, tento rok sa prihlásilo 136 súťažiacich.

Súťaž nie je žánrovo, ani vekovo ohraničená, prihlásení súťažiaci budú spievať ľudové piesne, ale aj moderný popík, slovenskú a českú klasiku, zahraničné hity a piesne zo svetoznámych muzikálov. Už po štvrtý krát je v súťaži aj kategória pre zbory a hudobné skupiny. Vek súťažiacich je v zaujímavom rozhraní od najmladšieho trojročného až po 74 ročnú speváčku. Svojich zástupcov prihlásili školy z celých Košíc, 25 škôl vrátane materských, základných, stredných, ale aj vysokých škôl. Zaspievať príde aj žiačka zo špeciálnej základnej školy na Vojenskej ulici 6 a ZŠ pre deti s autizmom.

Tento rok je charakteristický aj tým, že súťažiaci budú využívať v hojnom počte doprovod na harmonike, klavíri, s gitarou alebo husľami. Predstaví sa aj súťažiaca, ktorá si zložila vlastnú pieseň.

V porote zasadnú ako predseda Andy Ďurica (zástupca starostu, známy hudobník, úspešný producent, textár a spoluautor známych hitov, pre Máriu Čírovú, Petra Cmoríka, či Paľa Haberu, Ivo Bič(spevák a moderátor), populárny spevák Tomáš Buranovský a režisér, herec, moderátor a člen skupiny Lady Jane Gejza Tóth.

Harmonogram súťaže nájdete na www.kosice-city, kde zverejníme aj výsledky. Slávnostne ich vyhlásime na galaprograme tento rok po prýkrát na Hlavnej ulici - pódium Dolná brána 25. júna 2019 o 17:00 hod. Vrámci programu vystúpi aj špeciálny hosť BuranoWski, s ktorým si víťazi jednotlivých kategórii zaspievajú aj spoločnú pieseň.

Výhercovia získajú zaujímavé ceny a možnosť vystupovať na podujatiach MČ Staré Mesto.

Starosta Igor Petrovčik(Spolu) srdečne pozýva všetkých Staromešťanov i Košičanov, vstup na podujatia je voľný!